Frågor & Svar

Om Bjarte …

Vem är du?

Jag är norrmannen som hittade kärleken i Sverige. Året 2011 flyttade jag från mitt gamla kära hemland Norge till mitt nya kära hemland Sverige. Jag bor numera i Vindeln strax utanför Umeå tillsammans med fru och tre barn.

Vad betyder “la ve du”?

I några västerbottniska dialekter (bondska) fanns uttrycket la ve du, vilket betyder bredvid dig. Det känns naturligt att använda som namnet för mina bröllopsbilder. För det är ju just vad jag vill föreviga: Ni två bredvid varandra. Nära.

Hur länge har du fotat bröllop?

Jag fotade mitt första bröllop 2009, och sedan dess har jag bara fortsatt.

Varför är du en bröllopsfotograf?

För att det känns viktigt och betydelsefullt. Självklart fotar jag bröllop för att det är roligt, men mitt största mål med att fotografera bröllop är att bröllopsbilderna ska bli till stor glädje för er i lång tid. Att investera i bröllopsbilder är en investering i ert äktenskap.

Om bröllopsfotografering …

Var fotar du bröllop?

Jag fotar gärna ditt smultronställe i Sverige, var det än kan tänkas vara. Eftersom jag befinner mig i Norrland är det naturligt att det blir mest bröllop i Norrland. Norrland har också verkligen vunnit mitt hjärta. Jag trivs med att bo och leva här uppe, och den norrländska naturen ägnar sig verkligen för bröllopsbilder. Men jag har till exempel också fotat i Dalsland, och även i Norge där jag är uppvuxen och började min verksamhet som fotograf.

Hur fotar du ett bröllop?

Under bröllopsdagens olika moment försöker jag att vara så lite i vägen som möjligt, för att föreviga det som händer utan att påverka det som händer. Brudparfotograferingen är annorlunda – då är inte längre målet att inte påverka det som händer, utan att faktiskt vara med och påverka. Då är min främsta uppgift att få er att slappna av, och för att lyckas med det behövs kommunikation mellan oss. Däremot pratar jag inte hela tiden, eftersom jag även vill att ni ska få vara i er egen bubbla och för att fånga dessa ögonblick. Platser för fotograferingen planerar vi förstås innan, men vi kan också upptäcka nya platser spontant.

Hur stor del av vår dag kan du fota?

Ni väljer hur stor del av dagen som jag ska fota. Jag kan exempelvis fota porträtten eller en halv dag. Väljer ni en halv dag kan jag fota lite förberedelser, hela vigseln, mingel, porträtt och början av festen. I vigselfotografering ingår självklart att föreviga spänningen i luften före den stora händelsen, de vackra ögonblicken under ceremonin och den härliga glädjen efter vigseln. Ifall ni är intresserade av ett heldagspaket så kan ni höra av er till mig för mer info.

Varför borde vi investera i bröllopsbilder?

Alla andra kostnader för bröllopet är kortsiktiga som gäller för endast själva bröllopsdagen. Men kostnaden för bröllopsbilderna är en långsiktig investering – något ni kommer få glädje av i många år framåt. Bröllopsbilder har inte endast ett symbolvärde, de kan också rent konkret hjälpa och stärka. Att stanna upp och betrakta den förevigade kärleken mellan er två är något som kan ständigt tillföra något positivt i vardagen och stärka förhållandet.

Vad inkluderar dina paket?

I ett paketpris ingår arbetet som läggs på planering, resa, fotografering, bildbehandling och support. Jag finns alltid tillgänglig för att svara på era frågor och för att vägleda er genom processen. Utöver själva arbetet innehåller samtliga paket alla bildfiler och ett webbgalleri. Väljer ni ett paket får ni dessutom ett album.

Hur många bilder får vi?

Antalet bilder jag levererar varierar från bröllop till bröllop, eftersom inget bröllop är det andra likt. Ju större del av dagen jag får föreviga ju fler bilder kommer ni att få. Väljer ni ett av de större paketen kan ni räkna med ett tresiffrigt antal bilder.

Vad är dina priser?

Aktuella priser hittar du i bokningsformuläret.

Kan vi få delbetala?

Ja, det går bra upp till 1 år efter bröllopet. Säg till om ni önskar delbetalning och skräddarsy ett upplägg som passar er. Exempelvis kan jag fakturera per kvartal eller varannan månad. 25% av totalbeloppet ska betalas innan bröllopet.

Har du en fråga som jag inte besvarat här? Tveka inte med att skicka iväg ett meddelande i chatten, ett mejl till bjarte@lavedu.com eller ringa mig på +46 707280515.