Bröllop Norrland Sverige

Nina och Olofs bröllop i Vindeln. Bröllopsfotograf vid Vindelälven.

Jag har tidigare förespråkat telefonfria vigslar i ett blogginlägg, vilket var inspirerat av Nina och Olofs planer om att genomföra just detta. De gjorde också exakt som de planerat, och det genomfördes verkligen snyggt. En eloge till Nina och Olof, som med ett enkelt och vänligt meddelande på sitt vigselprogram vågade uppmana sina gäster att gärna lägga bort mobilen och istället njuta av stunden. Jag tror både gästerna själva såväl som Nina och Olof uppskattade detta. Gästerna fick fokusera på att uppleva vigseln medan brudparet fick se deras ansikten. Och de som hade kliat i händerna efter att fota under vigseln fick åtminstone möjlighet att plocka fram sina telefoner utanför kapellet efter vigseln var slut.

Jag har sedan sex år tillbaka haft Vindelälven som granne och som den vackra utsikten från flera fönster i mitt hem. Det var därför speciellt och underbart att äntligen få chansen att fota ett brudpar längs ”min älv”. I Vindeln forsar älven dessutom förbi på sitt mest dramatiska i naturreservatet Vindelforsarna. I detta promenadområde finns en stor variation av olika sorter landskap, vilket gör att det ägnar sig väl som fotoplats. Just variation är ett av mina ledord för bröllopsfotografering – särskilt att variera mellan olika fotoplatser är en viktig ingrediens för en lyckad fotografering.

Detta bröllop ägde rum i slutet av juni, vilket vi upptäckte var en tidpunkt då lite väl många småflugor nyligen hade kläckts och surrade livligt runt kring och bredvid forsarna. Vi skulle önskat de hade varit färre och mindre närgångna, men i motsättning till mygg bits de i alla fall inte!

Att samarbeta med och att fota Nina och Olof fungerade bra från början till slut. Det kändes som att vi klickade och förstod varann från första mejlet. Jag är oerhört tacksam för att jag fick fotografera deras stora dag!

Bilder: Bjarte på La ve du // Frisyr & makeup: Veronica på Hårizont City // Bukett, corsage & hårkam: Evelina på Marias blommor // Ringar: Story of love // Kapell: S:t Mikaels kapell // Präst: Maja Svedmark // Pianist/organist: Isa Brolin // Design av vigselprogram: Anna Göran Design // Fotoplatser: Vindelforsarna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.